یکی از لوازم خانگی که در هر خانه ای پیدا میشه و خیلی مورد استفاده قرار میگیرد دستگاه مخلوطکن برقی است که به منظورهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.اما این دستگاه هم ممکن است در زمان کار با اختلالاتی مواجه شود که عملکرد عادی دستگاه را دچارمشکل کند.اما ممکن هم هست که این اختلال خیلی چیز مهمی نباشد و با کمی مطالعه و دانش فنی بتوانید خودمان آن را برطرف کینم.در این مطلب قصد داریم تا برخی از بیشترین موارد و مشکلاتی که اکثرا با آن مواجه میشوند را به همراه راه حل آن به شما معرفی کنیم تا شما بتوانید خودتان از پس تعمیر لوازم خانگی از جمله تعمیر مخلوط کن برآیید اما اگر با مطالعه این مقاله باز هم نتوانستید آن را تعمیر کنید نگران نباشید!با متخصصین ما تماس بگیرید.

دید کلی دستگاه این دستگاه برای مخلوط کردن مایعات و همچنین جهت خرد یا آسیاب کردن گوشت ، سیب زمینی ، پیاز ، مغز گردو ، برنج ، ادویه و اجسام سخت به کار می رود. شرکتهای سازنده این گونه لوازم برقی گاهی دستگاههای متنوع و جداگانه به بازار عرضه می کنند که بعضی از آنها فقط یک کار خاص را انجام می دهد و بعضی با استفاده از لوازم یدکی چند کار مختلف را انجام می دهند.

 راهنمای عیب یابی و تعمیر مخلوط کن
راهنمای عیب یابی و تعمیر مخلوط کن

قطعات تشکیل دهنده     در پوش آسیاب: این درپوش از بیرون ریختن مواد آسیاب شده جلوگیری می کند و مجهز به یک جز فشاری می باشد که شستی های آسیاب را حل نموده و موتور را به کار می اندازد.
تیغه آسیاب: تیغه آسیاب شامل دو نیم تیغه است که فقط یک طرف آن تیز و برنده است روی تیغه دگمه ای قرار دارد که با فشار دادن آن تیغه ابر می دارند.
کائوچویی زیر تیغه: این کاسه مواد آسیاب شده را در خود نگه داری می کند و زیر تیغه ، روی بدنه دستگاه ، قرار می گیرد.
دگمه کائوچویی: این دگمه جهت نگه داری تیغه مورد استفاده قرار می گیرد.
قسمت مخلوط کن: این قسمت از دستگاه شامل اجزایی به شرح زیر است:         درپوش پلاستیکی که از ریختن مواد مخلوط شده به بیرون جلوگیری می کند.
تیغه مخلوط کن که در وسط مخزن نصب می شود.     قسمت آب پرتقال گیری: قسمت آب پرتقال گیری دستگاه از اجرای زیر تشکیل شده است:         درپوش کلاهکی که روی بازوی مخلوط کن سوار می شود و قسمت وسط آن گردان است.
مخزن که روی دگمه سر موتور سوار می شود و بازوی بلندی که با کلاهک درپوش درگیر می شود در آن قرار دارد. روی دسته دگمه فشاری قرار دارد.     بدنه اصلی دستگاه که موتور محرک در آن قرار دارد و دگمه ای که زیر دسته مخلوط کن آن قرار می گیرد.
قسمت الکتریکی دستگاه: قسمت الکتریکی آسیاب برقی از قطعات زیر تشکیل شده است:         موتور آسیاب و مخلوط کن برقی: موتور از نوع یونیورسال است و وظیفه آن به حرکت درآوردن تیغه است به منظور عملیات خرد کردن یا مخلوط کردن مواد می باشد. دور موتور حدود ۱۲۰۰۰ دور در دقیقه و سرعت تیغه نیز همان سرعت محور موتور است. این دستگاه باید به صورت لحظه ای حدود ۳ ثانیه روشن و استفاده شود تا نسوزد.
کلیدهای شستی: کلیدهای شستی در مسیر جریان الکتریکی قرار می گیرند و با فشار دادن درپوش آسیاب این کلیدها عمل نموده و موتور الکتریکی به کار می افتد.     ترمینال: ترمینال محل اتصال سیم های رابط می باشد و از جنس پلاستیکی است.
کابل رابط: کابل رابط که از نوع ۲×۰.۷۵ یا ۲×۱ می باشد از نوع افشان است.
دو شاخه: برای اتصال کابل رابط دستگاه به پریز از دوشاخه استفاده می شود. نکات ایمنی در بکارگیری دستگاه     هیچ وقت قطعات آسیاب مخلوط کن برقی را با آب جوش پاک تمیز نکنید.
قطعات را با شعله آتش خشک نکنید.
هرگز دستگاه اصلی را که موتور در آن تعبیه شده داخل آب نکنید.
دستگاه را نزدیک شعله آتش ، اجاق گاز ، و وسایلی که با گرما در ارتباط هستند و نیز اشعه مستقیم آفتاب نگذارید.
هرگز به طور طولانی از دستگاه استفاده نکنید این دستگاه باید ۳ ثانیه کار کند و ۳ ثانیه استراحت داشته باشد.
از ریختن مواد سخت داخل آسیاب جدا خودداری نماید.
موقع باز و بسته کردن دستگاه دوشاخه را از پریز بیرون آورید. عیب یابی و تعمیر دستگاه مخلوط کن دستگاه اصلا کار نمی کند.     پریز برق ندارد: قطعی برق را برطرف کنید.
دوشاخه و کابل رابط خراب است: آنها را رفع عیب کنید و در صورت لزوم آنها را تعویض کنید.
کلیدهای فشاری یا شستی دستگاه خراب است: آنها را رفع عیب کنید و یا آنها را تعویض کنید.
زغال های آرمیچر خراب است : زغال ها را بازدید کنید. در صورت خراب بودن (شکستگی) و یا سایش پیش از حد ، آن را عوض کنید.
بالشتکهای استاتور موتور سوخته است : موتور را از برق جدا نموده و سیم های رابط را از دو سر بالشتک ها باز کنید. آوومتر را روی اندازه گیری اهم تنظیم و با پروب اهم متر بالشتک ها را تک تک آزمایش کنید. در صورت مشاهده عیب آن را رفع نموده و در صورتی که نیاز به تجدید سیم پیچی بود آن را تجدید نماید.
آرمیچر خراب است : آرمیچر را عوض کنید تا رفع عیب شود. زیر ذغالها جرقه خفیفی مشاهده می شود.     ذغالها کثیف است : زغالها را تمیز کنید. اگر در اثر کار کردن خراب شده اند آنها را تعویض کنید.
تیغه های کلکتور کثیف شده اند : تیغه‌های کلکتور را به دقت با سمباده ریز تمیز کنید و همچنین شیارهای بین تیغه های کلکتور را نیز تمیز کنید تا رفع عیب شود. موتور صدای هوم می دهد ولی کار نمی کند.     آرمیچر سوخته : آرمیچر را تعویض یا سیم پیچ های آن را تجدید کنید.
سیم پیچ های استاتور یا بالشتک ها سوخته اند: سیم پیچ های بالشتک را تجدید کنید تا رفع عیب شود.
یاتاقان‌ها خراب است : آنها را تعویض کنید. موتور کار می کند ولی بین ذغال ها و آرمیچر جرقه خیلی زیاد می زند.     آرمیچر سوخته است : آنها را تعویض یا تجدید سیم پیچی نمایید.
بالشتکها سوخته است : بالشتکها را تجدید سیم پیچی کنید تا رفع عیب شود.
یاتاقانها خراب است : آنها را تعویض کنید.
جهت چرخش موتور برعکس است : سربندی موتور را عوض کنید تا جهت چرخش موتور برعکس شود.
ذغالها خراب است : آنها را تعویض کنید. استاتور به آرمیچر گیر می کند.     ورقه های هسته آرمیچر از جای خود خارج شده است آن را ترمیم کنید.
تیغه های کلکتور از جای خود خارج شده است: کلکتور را تعویض و آرمیچر را بازپیچی کنید. موتور کار می کند و هنگام کار صدای سوت می دهد اما تیغه حرکت ندارد.     دگمه کائوچویی زیر تیغ خراب است: تیغ را از محل مربوط توسط چاقوی مخصوص آسیاب در آورده آن را تعویض کنید.
هزار خار آرمیچر صاف شده است: آرمیچر را عوض کنید یا آن را به متخصص تحویل نماید تا هزار خاری برای آن تعبیه نماید.
تیغ خراب است: تیغ را تعویض کنید. کار دستگاه مطلوب است ولی مواد به خوبی آسیاب نمی شود. تیغ آسیاب تیز نیست: تیغ دستگاه را نیز تعویض کنید. مواد از مخزن کاسه بیرون می ریزد.     مخزن شکسته است: آن را تعویض کنید.

کاسه شکسته است: کاسه را تعویض کنید.
مخزن به روی بدنه یا پایه سوار شده است: مونتاژ را اصلاح کنید.
قطعات ضعیف بسته شده است: آن را محکم ببندید.
محور اصلی از جای خود خارج شده است: محور اصلی یاتاقان را تعویض کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

.